Let's get the Fire started
 

Moink balls Hoekness style:

.
Duur voorbereiding : 1 uur.
Duur bereiding : ½ uur.
Temperatuur BBQ : 180 ℃.
Kern temperatuur vlees : 70 ℃.
Wijze van barbecueën : indirect.


Ingrediënten:
1.000 gram rundergehakt.
48 plakjes gerookt ontbijtspek.
50 gram Parmezaanse kaas.
1 groot ei.
140 ml melk.
1 el verse peterselie.
1 ½ tl gedroogde oregano.
75 gram paneermeel.


Rub:
100 gram Smokey Goodness Beefalicious rub.
Lak saus:
150 ml Smokey Goodness Bold en Beefy sauce.
50 ml Jim Beam Bourbon.


Bereiding:
Doe het gehakt samen met de parmezaanse kaas, het ei en de melk in een beslagkom en meng dit tot een glad mengsel. Hierna voegen we de peterselie, oregano en het paneermeel toe en mengen dit goed door het gehakt.
We verdelen het gehakt in porties van +/- 28 gram en rollen hier kleine balletjes van. De balletje omwikkelen we met een plakje gerookt ontbijtspek en prikken we met een saté prikker vast.
Dit besprenkelen we met de Smokey Goodness Beefalicious rub. Let ook hierbij weer goed op “less is more” we willen de balletjes absoluut niet “over seasonnen”.
Ondertussen bereiden we de barbecue voor op indirect grillen met een temperatuur van 180 ℃, alvorens we de balletjes op het rooster leggen voegen we alvast een handjevol rooksnippers van eikenhout toe aan de gloeiende kolen.
Wanneer de balletjes een kerntemperatuur hebben bereikt van 60 ℃ gaan we de balletjes aflakken met het bbq-saus-bourbon mengsel, en garen we de balletjes door totdat ze een kerntemperatuur hebben van 70 ℃.